Ga naar hoofdinhoud

Kunstcollectie

Kunst trekt je aandacht, maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering en kan je ook troost bieden. Kortom, kunst inspireert! Kunst gaat ook over emoties, die vaak te vinden zijn in een ziekenhuis en kan werken als een baken van inspiratie voor patiënt en hulpverlener. Kunst helpt je ook om je te verplaatsen in het verhaal van de ander en vormt een rustpunt in de hectiek van alledag.

Om die reden biedt Zuyderland Medisch Centrum Heerlen zijn bezoekers en medewerkers een prachtige kunstcollectie. De Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland is verantwoordelijk voor deze kunstwerken in de openbare ruimten. De stichting beheert, verwerft en toont kunst met als rode draad: ‘de mens’ en/of ‘het mens zijn’. Ook organiseert de stichting tentoonstellingen in Zuyderland locatie Heerlen voor kunstenaars van wie de stichting werk in haar collectie heeft of overweegt aan te kopen.

Wilt u op uw gemak de kunstcollectie bekijken, dan kunt u bij de ingang van Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen een flyer met de ‘kunstroute’ verkrijgen. Deze flyers vindt u bij het ‘kunstbord’ pal achter de hoofdingang.

Voor meer informatie over de kunstcollectie

website: www.zuyderland-kunstcollectie.nl
mail: info@arnosijben.nl

Expositie: ‘De keus van’

Medewerkers kiezen hun favoriete kunstwerk uit Zuyderland-kunstcollectie

  • 9 maart t/m 8 mei 2020
  • Zuyderland Heerlen, de Galerij
    (tussenverdieping centrale hal)