Ga naar hoofdinhoud

Tijdelijk verblijf

Eerstelijnsverblijf

Wat is Eerstelijnsverblijf?

Wanneer u door medische redenen, bijvoorbeeld door herstel van een heup-, knieoperatie of longontsteking, tijdelijk niet thuis kunt wonen, kunt u in aanmerking komen voor een Eerstelijnsverblijf (ELV) indicatie.

ELV is een medisch noodzakelijk, kortdurend verblijf in een zorginstelling gedurende een aantal weken tot maximaal 3 maanden, met als uitgangspunt terugkeer naar huis.

ELV wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet via uw zorgverzekeraar. ELV gaat dus van uw verplichte eigen risico af.

Hoe komt u in aanmerking voor ELV?

Een indicatie voor ELV wordt verstrekt door de medisch specialist in het ziekenhuis, de huisarts of wijkverpleegkundige. Deze indicatie heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een ELV. Afhankelijk van de indicatie (laag- of hoog complex) is respectievelijk de huisarts en de Specialist Ouderengeneeskunde verantwoordelijk voor de zorgverlening.

Eerstelijnsverblijf in De Driepoel (Zorgcentrum Glana, Geleen)

Zuyderland Zorgcentra heeft op locatie van zorgcentrum Glana De Driepoel een speciale afdeling ingericht voor ELV. Een vast multidisciplinair team, gespecialiseerd in complexe, kortdurende opnames staat voor u klaar. Afhankelijk van uw indicatie worden verschillende disciplines bij uw opname en behandeling betrokken.

Er is 24-7 zorgpersoneel aanwezig, maaltijden zijn inbegrepen en er zijn ruime bezoek mogelijkheden.