Ga naar hoofdinhoud

Hebt u door ziekte, ouderdom of een handicap hulp nodig bij de dagelijkse verzorging van uzelf? Dan kunt een beroep doen op onze thuiszorg. Wij streven ernaar te helpen waar het echt nodig is. Wat u zelf kunt doen, doet u zelf.

Wat kunt u van onze medewerkers verwachten?
  • Hulp bij het wassen, aankleden en naar het toilet gaan (Algemene Dagelijkse Lichaamsverzorging ADL)
  • Hulp bij het aan/uittrekken van een prothese, steunkousen of een korset
  • Hulp bij verplaatsing: in en uit bed, in en uit rolstoel, oefenen met looprek
  • Incontinentieverzorging
  • Toezien op innemen van medicijnen en medicatieverstrekking (incl toedienen oog- en oordruppels)
  • Toezien op en/of hulp bij innemen van maaltijden

Uiteraard zijn onze medewerkers waakzaam voor veranderingen in uw gezondheidstoestand en signaleren ze indien nodig richting wijkverpleegkundige of andere zorgverleners zoals huisarts of apotheek. Ook staan ze klaar om u te voorzien van adviezen en vormen ze vaak de eerste schakel met mantelzorgers.

Hoe vaak?

Verzorging van Zuyderland Thuiszorg is alle dagen van de week beschikbaar. Hoe vaak en wanneer onze medewerkers precies bij u langskomen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Onze verzorging is niet gebonden aan kantoortijden. De medewerkers die deel uitmaken van uw wijkteam, komen ook  in de namiddag of avond bij u langs indien nodig. Samen met de wijkverpleegkundige brengt u uw wensen en behoeften in kaart en wordt een weekplanning gemaakt waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met ieders individuele situatie.