Ga naar hoofdinhoud

Binnen Zuyderland zijn we op een aantal poli’s waaronder gynaecologie en borstcentrum gestart met de inzet van keuzetools. Keuzetools zullen geleidelijk ook ingezet worden op andere poli’s binnen Zuyderland.

Wat is een keuzehulp?

De keuzehulp is een online tool die zorgverlener en patiënt helpen om samen de best passende behandeling te kiezen. In een paar stappen informeert de keuzehulp de patiënt over de diagnose, de verschillende behandelopties en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling. De patiënt kan vervolgens zelf met de schuifknoppen aangeven wat hij of zij belangrijk vindt.

Waarom een keuzehulp?

De keuzehulp zet alle informatie duidelijk op een rijtje. Met de keuzehulp kan de patiënt zich voorbereiden op zijn bezoek aan de zorgverlener. Zo kan de patiënt bespreken wat de beste behandeling voor hem is. De keuzehulp is thuis door de patiënt op computer of tablet te bekijken. Op die manier kan de patiënt de inhoud ook met vrienden, familie en eventueel de huisarts bespreken.

Hoe werkt het?

Via de betreffende poli van Zuyderland ontvangt de patiënt een link met gebruikersnaam en wachtwoord voor de juiste keuzetool.

Op de computer volgt de patiënt stapsgewijs de keuzehulp. Als hij klaar is, krijgt hij een samenvatting van zijn antwoorden. De zorgverlener van de patiënt kan de resultaten van de keuzehulp van de patiënt ook inzien. De patiënt kan de samenvatting samen met zijn zorgverlener bespreken. De patiënt maakt samen met de zorgverlener een keuze voor de behandeling die het beste bij de patiënt past.

Ga direct naar Patient+