Ga naar hoofdinhoud

Verpleegkundige opleidingen

Het verpleegkundige beroep omhelst veel verschillende werkzaamheden, functies, posities en opleidingen.

Verpleegkundigen hebben tegenwoordig naast zorgtaken ook uitvoerende taken in observatie en behandeling.

Huidige ontwikkelingen zoals een toenemende complexiteit, vergrijzing en een toename van het aantal chronisch zieken vraagt om een verpleegkundige functie waaraan hogere eisen worden gesteld. Het ‘evidence based’ en volgens ‘best practices’ werken en het snel inspelen op ontwikkelingen vraagt een professionaliseringsslag van de verpleegkundige beroepsgroep.

Voor de actuele opleidingsvacatures kunt u terecht op onze vacaturesite.
Bekijk ook onze verpleegkundige vervolgopleidingen.

Verpleegkundige in opleiding niveau 4

Zuyderland Medisch Centrum biedt BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) stageplaatsen voor studenten die willen instromen vanuit de MBO-VP BOL en voor studenten die een versneld of verkort traject willen volgen. De kandidaat solliciteert op een vacature welke meestal in de maand januari gepubliceerd wordt. Zuyderland Medisch Centrum werkt samen met de ROC’s Arcuscollege en Gilde Opleidingen.

Verpleegkundige in opleiding niveau 6

Zuyderland Medisch Centrum biedt Duaal stageplaatsen voor studenten die willen instromen vanuit de HBO-V Voltijd en voor verpleegkundigen niveau 4 die willen doorstromen naar niveau 6. De kandidaat solliciteert op een vacature welke meestal in de maand januari gepubliceerd wordt.
Zuyderland Medisch Centrum werkt samen met Zuyd Hogeschool.