Ga naar hoofdinhoud

Wetenschappelijk Symposium 2018

9e Wetenschappelijk symposium

From ‘one-size-fits-all’ to personalised medicine

‘Personalised Medicine’ vraagt om een andere kijk op ziekten, patiënten en data. Dat begint met dat we niet langer kijken naar de grootste gemene deler, maar juist nieuwsgierig worden naar de verschillen tussen patiënten.

“Het ideaalbeeld van Personalised Medicine is de juiste en voldoende zorg voor elke individuele patiënt.  Die continu van betrouwbare informatie kan worden voorzien over de eigen gezondheid om vervolgens weloverwogen keuzes te kunnen maken uit zoveel mogelijk effectieve en betaalbare interventies. Interventies met een optimaal resultaat, een minimum aan bijwerkingen, tegen minimale kosten, aansluitend bij de leef- en denkwereld van de patiënt, zo dicht mogelijk bij huis”.*

Plenaire sessies worden afgewisseld met parallel sessies. Tijdens de plenaire sessies presenteren jonge wetenschappers hun onderzoeksresultaten en de keynote speaker, prof. dr. Trudy van der Weijden, verzorgt een presentatie over  ‘Samen Beslissen. What ’s in a name en waar gaat het heen?‘ Tijdens de parallelsessies zijn er 4 sessies met concrete voorbeelden van ‘Personalised Medicine’ binnen Zuyderland.

Nieuwsgierig naar wat ‘Personalised Medicine’ betekent en welke interessante onderzoeken je collega’s het afgelopen jaar hebben uitgevoerd? Schrijf je dan in voor het wetenschappelijk symposium op donderdag 28 juni 2018!

Wij nodigen jullie van harte uit voor dit symposium.

Commissieleden Wetenschappelijk Symposium

*Bron: Kennisagenda Personalised Medicine –Nationale Wetenschapsagenda route Personalised Medicine-NFU-ZONMW-maart 2018