Ga naar hoofdinhoud

Wenckebach Symposium 2019

Korte inleiding

29e editie Wenckebach Symposium

Geachte collegae,

Graag nodigen wij u uit voor het 29e Wenckebach symposium op 8 november a.s. in de Vue bioscoop Kerkrade. Wij hopen wederom een gevarieerd programma voor u samengesteld te hebben waarbij samenwerking tussen eerste en tweede lijn centraal staat.

Plenaire thema’s dit jaar zijn een lopend anderhalvelijns-project voor patiënten met (schouder) artrose klachten en het regionaal Transmuraal Formularium.  Het beoogde doel van dit formularium is, om zowel in Oostelijk Zuid-Limburg als de Westelijke Mijnstreek te komen tot gezamenlijke (transmurale) afspraken m.b.t. medicatie die zowel door de eerste als de tweede lijn bij voorkeur worden voorgeschreven.

Voor beide onderwerpen willen we in dit uur reflecteren op wat goed gaat, wat het oplevert voor patiënt, huisarts en medisch specialist én wat zijn ‘lessons learned’.

Ook staat dit jaar de nieuwe Wet Zorg en Dwang centraal. Deze wet zal per 1 januari 2020 van kracht zijn en regelt de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en/of psychogeriatrische aandoeningen waarbij er sprake is van het krijgen van onvrijwillige zorg en mogelijke onvrijwillige opname. Tijdens dit programmaonderdeel zullen verschillende betrokkenen een korte toelichting geven op de inhoud van de wet, maar vooral op interactieve wijze praktijkvoorbeelden bespreken.

Naast de overdracht van kennis middels zowel plenaire sessies, interactieve workshops en ‘ontmoet de vakgroep’ sessies, biedt het Wenckebach symposium een laagdrempelig podium om sociale contacten te versterken tussen zorgaanbieders in de Oostelijke én Westelijke Mijnstreek. Na afloop van het programma bent u van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje deze dag samen af te sluiten.

De commissie hoopt ook dit jaar weer op een mooie opkomst van huisartsen, specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, bedrijfsartsen, verzekeringsgeneeskundigen, GGD-artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en arts-assistenten.

Tot 8 november, om er samen een geslaagd symposium van te maken!

Namens de Wenckebach commissie,

Janneke Kessels
Voorzitter Wenckebach commissie, dermatoloog

Adres
Vue Cinema’s
Roda J.C. Ring 2C,
6466 NH Kerkrade
Routebeschrijving