Ga naar hoofdinhoud

Refereeravond Seksuologie

GEANNULEERD

Going Strong and Getting Stronger
Self-Help for Sexual Dysfunction

Doel van de avond is om professionals vanuit verschillende disciplines kennis te laten nemen van zelf hulp bij seksuele disfuncties, zoals behandeling of ondersteuning waarbij geprint materiaal (boeken, brochures, etc.) een belangrijke rol spelen. Aan de orde komen de manieren waarop zelf hulp wordt vormgegeven bij seksuele disfuncties, de effecten van zelf hulp en de implicaties voor de seksuologische praktijk. Het thema zal zodanig gepresenteerd worden dat het aansluit bij professionals vanuit de eerste en tweede lijn. Meer specifiek betreffen de doelstellingen:

  • een overzicht geven van de mogelijke vormen van zelfhulp, die toegepast kan worden in de klinische praktijk bij seksuele stoornissen;
  • kennis verschaffen over de effecten van zelfhulp mogelijkheden bij seksuele stoornissen en/of –klachten;
  • inzicht geven in de implicaties van de laatste stand van de wetenschap t.a.v. dit thema op de klinische praktijk.

Het programma bevat twee presentaties. De eerste presentatie gaat in op de laatste stand van zaken op het gebied van bibliotherapie bij de behandeling van seksuele disfuncties en de stand van zaken ten aanzien van de effecten van deze aanpak. De tweede presentatie behandelt de laatste inzichten ten aanzien van zelfhulpboeken gericht op de vrouwelijke seksualiteit. Beide presentaties zullen in het Engels worden gegeven.

De avond zal beginnen om 18.30 uur en eindigen om 21.20 uur.
Tijdens de presentaties is er de gelegenheid om in discussie te gaan en vragen te stellen.

De refereeravond wordt georganiseerd door de Wenckebach Stichting, refereercommissie seksuologie. Deze commissie wordt al jarenlang ingevuld en gedragen vanuit Zuyderland MC Heerlen (afdeling medische psychologie, Urologie en Gynaecologie) en de Mondriaan Heerlen (specifieke zorg).