Ga naar hoofdinhoud

Pluis, niet pluis in het ziekenhuis

Symposium

Signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld vraagt om sensitiviteit, de juiste houding, maar ook specifieke kennis en vaardigheden van professionals en andere relevante betrokkenen.

In Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen slachtoffer van huiselijk geweld, 21 vrouwen, 13 kinderen en 13 mannen overleven dit niet.  Wat we nodig hebben in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling, is een verandering in mentaliteit en systeem.
Zo’n verandering komt niet uit de lucht vallen en wordt niet alleen met goede woorden bereikt. Ze moet worden georganiseerd en gestructureerd. Waar nodig moeten professionals de grenzen van hun formele taak durven overschrijden.

Daarom kiezen wij binnen Zuyderland voor een actieve aanpak in de scholing van onze professionals. Dit jaar doen we dat we dit middels een symposium waarin de nieuwste richtlijnen en de diepgang in de diverse onderwerpen aan bod komen.

Doelgroep
SEH verpleegkundigen en artsen, IC verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen en artsen, neonatologie verpleegkundigen, verloskundige verpleegkundige, geriatrieverpleegkundigen, HAP, GGD, GGz, JGZ, aandachtsfunctionarissen HG en KM Zuid-Limburg.

Wanneer: (2x zelfde programma)

  • Donderdag 22 juni 2017 9:00 – 17:00 uur (inschrijving = vol)
    Zorgboulevard, ruimte 1 Locatie Zuyderland Sittard
  • Vrijdag 30 juni 2017 9:00 – 17:00 uur
    Zorgboulevard, ruimte 1 Locatie Zuyderland Sittard

RB_logo_cmyk