Ga naar hoofdinhoud

Inleiding

Prostaatkanker staat sterk in de belangstelling. Op de eerste plaats is deze ziekte momenteel de meest voorkomende maligniteit bij de man. Ieder jaar wordt de diagnose prostaatkanker bij ruim 10000 Nederlandse mannen   gesteld. Daarnaast is er een levendige  discussie over het al dan niet bepalen van de tumormarker PSA en over concentratie van prostaatkankerbehandeling in enkele expertisecentra  om aan de steeds toenemende volumenormen te kunnen voldoen.

Ook de ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling   van prostaatkanker staan niet stil. De robotchirurgische radicale prostatectomie is niet meer weg te denken en naast de klassieke externe radiotherapie voor gelokaliseerd prostaatcarcinoom en de systemische behandeling van het  gemetastaseerd prostaatcarcinoom dienen zich nieuwe behandelmodaliteiten aan ,die met name uit  het nucleair- geneeskundige en radiotherapeutische  vakgebied afkomstig zijn.

Tijdens dit symposium zullen enkele van deze innovatieve behandelconcepten worden gepresenteerd. Daarnaast zult U worden geïnformeerd over voor U relevante epidemiologische data met betrekking tot de behandeling van deze ziekte en over de centrale rol, die de huisarts heeft bij de PSA bepaling.

Namens het bestuur van de Oncologie Beleidscommissie van het Zuyderland Medisch Centrum nodig ik U van harte voor dit symposium uit .

Drs. J.-V. Zambon, uroloog

Algemeen

Focus prostaatkanker, nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling
Woensdag 17 januari 2018
Zuyderland Sittard-Geleen, Zorgboulevard 2 etage- Auditorium