Ga naar hoofdinhoud

PCR – positief

Beste collega,

Hierbij ontvang je de testuitslag van de COVID-19 swabtest (coronavirus).

Je uitslag is: positief.

LET OP:
Om het bron en contactonderzoek te starten is het noodzakelijk dat je de vragen in de volgende link worden beantwoord: 
Vragenlijst Bron- en contactonderzoek

Lees na het invullen van de vragenlijst voor het bron- en contactonderzoek deze mail goed door, hierin staat belangrijke informatie.

Wat betekent dit voor jou?

  • Je moet thuis in isolatie uitzieken, omdat je besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook als je geen klachten hebt, blijf je thuis in isolatie.
  • Neem contact op met je leidinggevende om door te geven dat je positief getest bent.
  • Meld je, indien je niet in staat bent om te werken, ziek conform de procedure van Zuyderland.
    • Voor een aantal functies is het mogelijk om vanuit thuis te werken. In overleg en met toestemming van je leidinggevende mag je, voor zover je ziekte dit toelaat, thuiswerken. Kun je je eigen werk niet of slechts gedeeltelijk vanuit thuis doen? Meld je dan ziek conform de procedure van Zuyderland.
  • Medisch specialisten melden zich ziek via msb@zuyderland.nl
  • Medisch specialisten in loondienst melden zich ziek via mijn P&O én via msb@zuyderland.nl

Wij sturen je gegevens door aan de afdeling Infectiepreventie. Zij beoordelen hoe ze het bron- en contactonderzoek vormgeven en nemen mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken. De GGD neemt in ieder geval contact met je op.

Op de site van het RIVM staan ook een aantal leefregels voor de isolatieperiode:
https://lci.rivm.nl/covid-19-patient

Quarantaineperiode
Check het beleid ’Veilig werken – Inzet en testbeleid Zuyderland medewerkers’ voor de laatste uitgangspunten. Je kunt dit beleid vinden op Zuydernet, het kwaliteitsportaal en via de link: Veilig werken – Inzet & testbeleid Zuyderland medewerkers

Wat betekent dit voor huisgenoten?
Ook je huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door jou besmet zijn geraakt. Dit kan soms best moeilijk zijn. Het is belangrijk dat alle huisgenoten deze regels volgen. Zo voorkomen jij en jouw huisgenoten dat het virus zich verder verspreidt en dat mensen om je heen besmet raken. Voor eventuele huisgenoten is er een aparte informatiebrief met leefregels: https://lci.rivm.nl/covid-19-huisgenoten

Ben je uit isolatie?
Volg dan de algemene adviezen op die op dit moment gelden. Kijk op www.rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Ben je ernstig ziek of heb je medische hulp nodig
Ga niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar bel direct de huisarts.

Psychosociale zorg
Covid-19 heeft een grote impact op de samenleving en op zorgprofessionals in het bijzonder. Indien je behoefte hebt aan een luisterend oor, dan staat ons team Psychosociale Zorg 24/7 voor je klaar. Via deze link kun je hierover meer informatie lezen.

Indien jij of je leidinggevende een aanvullend advies wensen, kun je een telefonisch spreekuur bij de bedrijfsarts aanvragen.

We wensen je veel beterschap.

Vriendelijke groet,

P&O Zuyderland