Spoedeisende Hulp (SEH)
Alle bezoekers van Zuyderland zijn verplicht een mond/neusmasker te dragen binnen al onze gebouwen. Zij dienen zelf voor dit mond/neusmasker te zorgen.
Voor de SEH geldt
- maximaal 1 begeleider per persoon
- begeleider is welkom indien deze GEEN corona gerelateerde klachten heeft
- begeleider is welkom indien deze GEEN contact heeft gehad met corona positief geteste of verdachter persoon/patiënt
- Bij een positief getest persoon die opgenomen wordt is begeleiding door deze persoon dus niet mogelijk
Voor hoogwaardige, acute medische zorg van alle specialismen kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag een beroep doen op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van Zuyderland Medisch Centrum.
U kunt bij onze specialisten op de SEH terechtkomen als u bent doorverwezen door uw huisarts of met de ambulance gebracht wordt. De afdeling Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch Centrum vindt u op onze hoofdlocaties in Sittard-Geleen en Heerlen.
Op de afdeling Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch Centrum worden alle patiënten met spoedeisende aandoeningen opgevangen, onderzocht en behandeld.
De SEH ziet veel patiënten die net een ongeval hebben gehad. Maar ook patiënten met een hartinfarct of beroerte komen vaak terecht op de Spoedeisende Hulp. Op de afdeling werken onder andere SEH-artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en receptionisten. Doordat patiënten met een groot aantal uiteenlopende klachten op de SEH komen, zijn SEH-artsen speciaal opgeleid om in acute situaties een goede diagnose te stellen en de juiste behandeling in te zetten.
Locatie Sittard beschikt in avond-nacht en weekenduren niet over een gynaecoloog en niet over een kinderarts. Dit betekent dat u zich voor urgente zorgvragen over gynaecologie en verloskunde/obstetrie dient te melden in het Geboortecentrum op locatie Heerlen. Voor urgente zorgvragen Kindergeneeskunde dient u zich te melden op de Spoedeisende Hulp op de locatie Heerlen.
Eerst bellen naar de huisartsen(post)
Als u met spoed medisch advies nodig hebt, neemt u altijd eerst contact op met uw huisarts. Buiten kantooruren kunt u bellen met Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg of Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek. De huisarts of de Huisartsenpost stuurt u zo nodig door naar de afdeling Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch Centrum.
112
Er zijn situaties die zo ernstig zijn, dat u niet kunt wachten op de huisarts. Als u denkt dat u – of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, belt u het alarmnummer 112 en vraagt u om een ambulance. Zijn uw klachten minder ernstig, neem dan altijd eerst contact op met uw huisarts.