Ga naar hoofdinhoud

Borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen boven de 30 jaar. Eén op de 7 vrouwen krijgt er mee te maken. Het patiëntgericht Borstcentrum Zuyd in Sittard-Geleen is er voor iedere patiënt (vrouw én man) met een (verdenking op een) aandoening in de borst. In Borstcentrum Zuyd bent u verzekerd van persoonlijke aandacht, kwalitatief goede zorg en een snelle diagnose inclusief persoonlijk behandelplan.

Borstkanker is een vorm van kanker die zich ontwikkelt in het borstweefsel. De ziekte treft meestal vrouwen, hoewel mannen het eveneens kunnen krijgen. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Borstkanker kan overal in de borst ontstaan en wordt onderverdeeld naar de plek waar het ontstaat.

Verwezen naar Borstcentrum Zuyd?

Bekijk de animatie zodat u weet wat u kunt verwachten.

Borstcentrum Zuyd op locatie Sittard-Geleen is gespecialiseerd in de zorg rondom aandoeningen aan de borst. Een team van ervaren specialisten en verpleegkundigen staat dagelijks klaar voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker en goedaardige borstaandoeningen. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Zorg binnen een uniek concept, waarbij u als patiënt écht centraal staat.

Verklarende woordenlijst borstkanker

Met de woordenlijst worden vaktermen van borstkanker zo goed mogelijk uitgelegd.

Vragen en antwoorden over COVID-vaccinatie bij borstkanker

Nu de COVID-19 vaccinatie van de Nederlandse bevolking is gestart, krijgen wij veel vragen over het wel of niet vaccineren van (ex-)borstkankerpatiënten.

Op dit moment is er veel onduidelijk. Omdat de gezondheidsrisico's voor mensen met kanker groot zijn en zij soms kwetsbaar zijn, is het advies om wel te vaccineren.

Borstkanker.nl zet in samenwerking met de NABON een aantal vragen en antwoorden op een rij.