Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland wint Driehoek 3D Trofee

25 nov 2020

Zuyderland heeft de Driehoek 3D Trofee gewonnen, de prijs voor de organisatie met robuust en inhoudelijk overleg tussen de (Centrale) Ondernemingsraad, de Raad van Toezicht en het bestuur. De prijs is woensdag tijdens een webinar van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) digitaal uitgereikt. De AMG is een samenwerkingsverband tussen AWVN, CNV, FNV, MNO Platform, Nationaal Register, NCD, SBI Formaat, VCP, De Voort Advocaten, SER, VNO-NCW en WissemaGroup. Een prijs met landelijk aanzien dus!

Naast Zuyderland waren ook Alfa Top-Holding B.V. en Stedin Groep genomineerd. De keuze was volgens de jury niet eenvoudig, maar bij Zuyderland is het structurele en informele overleg met alle stakeholders het meest verankerd. Onze organisatie scoort ook het hoogst op een driehoek die actief is op strategisch niveau met robuust overleg. In onze vlog (beneden) lichten David Jongen, Jos van Lange en Kosta Sultanis de inzending toe.

Zuyderland: ook in een COVID-19 crisis elkaar strategisch vinden.
De jury is volgens het juryrapport onder de indruk hoe op strategisch niveau door alle partners (Cure en Care) vorm en inhoud aan het overleg in de driehoek wordt gegeven: ‘Men weet elkaar formeel en informeel te vinden. De RvT neemt direct contact op met de werkvloer en bij een onverwachte financiële crisis neemt de COR verantwoordelijkheid en heeft aantoonbaar strategische invloed. Ook bij de recente COVID-19 crisis is er een hoge overlegfrequentie en afstemming en weet men samen vorm te geven aan allerlei vraagstukken in deze grote en zeer gecompliceerde organisatie. Er is sprake van een stevige vertrouwensbasis op alle niveaus en dat maakt Zuyderland tot een inspirerend voorbeeld en winnaar van de Driehoek 3D trofee 2020/2021.’

Driehoek 3D Trofee
De driehoek staat voor de drie partners: medezeggenschap, toezicht, bestuur. 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit/inclusiviteit. Eerdere winnaars in het verleden waren onder andere De Volksbank, KPN en TataSteel Nederland.