Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland voert ‘dialoog met de samenleving’ via succesvol webinar

18 nov 2020

Live uitgezonden vanuit Zuyderland Heerlen vond dinsdag de Dialoog met de Samenleving plaats. Een online webinar waarbij met iedereen die zich had opgegeven gesproken werd over wat de beste invulling is van ‘de beste zorg’ is en vooral ook over de vraag: hoe kunnen wij dit samen doen?

Dagvoorzitter Kirsten Paulus, bekend van L1, leidde dit webinar dat op veel waardering van de kijkers en deelnemers kon rekenen. Ervaringsverhalen werden met elkaar gedeeld aan tafel en tijdens getoonde vlogs. Op locatie nam een gevarieerde groep van sprekers plaats, van zorgverleners tot een lid van het Ouderenpanel en van een patiënt tot aan een lid Raad van Bestuur en de Cliëntenraad. ‘Vaak zijn het de kleine dingen die het verschil kunnen maken in de zorg’, besloten zij unaniem.

Ook oud Pinkpop-directeur Jan Smeets sloot met zijn ervaringsverhaal als coronapatiënt in Zuyderland aan, samen met verpleegkundige Maud Franssen (Thuiszorg) die betrokken was bij de zorg van de heer Smeets.

 

Interactief

Met vele kijkers, pollvragen, en diverse chatvragen vanuit thuis werd het een interactief webinar en werd de dialoog tussen Zuyderland en onze samenleving ook echt gevoerd. Er volgden dan ook veel positieve reacties en mooie complimenten. ‘Verhalen om met een glimlach op terug te kijken én verhalen om met positieve energie mee aan de slag te gaan!’, zo was een van de reacties achteraf. De eerste online editie van deze jaarbijeenkomst mag dan ook een groot succes worden genoemd.

Terugkijken?

Je kunt het volledige webinar hier terugkijken: