Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Geboortecentrum officieel geopend

30 sep 2016

Zuyderland Geboortecentrum is vrijdag 30 september officieel geopend door Theo Bovens. De commissaris van de Koning in Limburg kreeg daarbij hulp van de eerste ‘Orbis’- en een van de eerste ‘Atrium’-baby’s. Het centrum voor geboortezorg op locatie Heerlen is sinds 1 juli in gebruik.

Het Geboortecentrum is het eerste Centre of Excellence waar Zuyderland hoogwaardige kwaliteit van zorg op één locatie heeft gecentreerd. De afdelingen verloskunde, kraamafdeling en neonatologie van beide locaties zijn per 1 juli ondergebracht op de bovenste etage van Vleugel B, het gloednieuwe gebouw direct naast het ziekenhuis in Heerlen. In het nieuwe Geboortecentrum staat een team van artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en ondersteuners 24 uur per dag klaar.

Gouverneur Theo Bovens sneed een grote taart aan, in de vorm van beschuit met muisjes. Dat deed hij samen met Wes Noblesse uit Urmond en Niels Aelfers uit Geleen. Wes was op 31 januari 2009 de eerste baby in het nieuwe gebouw van Orbis in Sittard-Geleen. Niels Aelfers is geboren op 22 januari 1998, de dag waarop de ziekenhuizen in Heerlen, Brunssum en Kerkrade de naam ‘Atrium’ kregen.

Foto: Theo Bovens snijdt de taart aan met Niels Aelfers en Wes Noblesse.