Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Geboortecentrum in gebruik genomen

05 jul 2016

Zuyderland heeft per 1 juli 2016 het Zuyderland Geboortecentrum officieel in gebruik genomen. Vanaf nu zijn de afdelingen verloskunde, kraamafdeling en neonatologie van beide ziekenhuislocaties gevestigd in Heerlen. De poliklinische faciliteiten voor Gynaecologie & Verloskunde en Kindergeneeskunde blijven op alle huidige locaties aanwezig.

Afgelopen week werden de huidige afdelingen in Sittard-Geleen en Heerlen verhuisd naar het Geboortecentrum in Vleugel B, het nieuwe gebouw voor acute zorg direct naast het Heerlense ziekenhuis. De verhuizing verliep geheel volgens schema. Op donderdag 30 juni om 21.19 uur werd de eerste baby geboren. Op maandag 4 juli hebben inmiddels 15 kinderen het levenslicht gezien.

Zuyderland biedt gynaecologische en verloskundige zorg dichtbij de patiënt. Die faciliteiten worden nu al aangeboden in Heerlen, Sittard-Geleen en Brunssum. Vanaf 18 juli breidt Zuyderland de polikliniekfaciliteit uit naar de buitenpolikliniek ‘de Egthe’ in Echt. Vanaf dan kunnen patiënten daar terecht voor het gynaecologisch/verloskundig spreekuur en/of het maken van een echo.

Fotobijschrift:
De eerste baby Noah Dreiszen met trotse ouders. Geboren op donderdag 30 juni om 21.19 uur in Zuyderland Geboortecentrum.