Ga naar hoofdinhoud

Vanaf maandag versoepelingen in zorgcentra Zuyderland

16 apr 2021

Nu bijna alle bewoners van onze zorgcentra zijn gevaccineerd, kijkt iedereen reikhalzend uit naar versoepelingen. We zijn dan ook ontzettend blij dat we daar nu, na al die maanden, positief over kunnen berichten. Gezien de hoge vaccinatiegraad onder bewoners (>dan 95%) zijn een aantal dingen vanaf maandag 19 april weer mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de versoepelingen die we nu kunnen doorvoeren: 

  • Veel bewoners verlangen naar een knuffel van hun naaste. Als een bezoeker gevaccineerd is of de laatste 48 uur negatief is getest, is afstand houden op de eigen kamer niet langer nodig en kan het mondneusmasker af. Indien een bezoeker niet gevaccineerd is of niet over een negatieve test beschikt, blijven de maatregelen van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondneusmasker nog bestaan. Ook buiten de kamers blijven deze maatregelen gelden. Bij tweepersoonskamers zijn de afspraken maatwerk. Hierover wordt u door de afdeling geïnformeerd.
  • Gezien de hoge vaccinatiegraad is het voor bewoners onderling niet meer nodig om afstand te houden.
  • Het bezoekersaantal wordt verruimd. Er kunnen nu per dag, naast twee volwassenen (13 jaar of ouder), ook twee kinderen (12 jaar of jonger) meekomen. Indien dit qua beschikbare ruimte niet haalbaar is voor de locatie, wordt u hierover door de afdeling geïnformeerd.
  • Bewoners kunnen de warme maaltijd weer nuttigen in het restaurant. Als zij dat willen, kunnen zij daar samen eten. Voor bezoek is voorlopig alleen de kleine kaart beschikbaar.
  • Voor onze bewoners worden weer groepsactiviteiten georganiseerd. Ook optredens van externe muzikanten of artiesten zijn onder voorwaarden weer toegestaan.

Deze versoepelingen zijn een eerste stap en liggen volledig in lijn met de adviezen van het OMT en het besluit van het kabinet hierover. De verwachting is dat we de komende periode stapsgewijs meer versoepelingen kunnen aankondigen. Voor nu doen we een nadrukkelijk beroep op iedereen om verstandig en vanuit de eigen verantwoordelijkheid met de nu aangekondigde versoepelingen om te gaan.

Bij eventuele besmettingen op afdelingen is het uiteraard noodzakelijk om regels weer aan te passen.