Ga naar hoofdinhoud

Update maatregelen coronavirus Zuyderland GGz

02 okt 2020

Gelukkig is het ondertussen weer mogelijk om gesprekken op locatie te laten plaatsvinden. Om te zorgen dat afspraken op een veilige manier verlopen, kunnen niet teveel mensen tegelijk op onze locaties aanwezig zijn. Dit betekent dat een deel van de contacten plaatsvindt via telefoon of beeldbellen. Zuyderland GGz volgt hiermee de landelijke adviezen van het RIVM op om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

Gesprekken op locatie

Om te zorgen dat de afspraken op onze locaties op een veilige manier verlopen, kunnen niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn. Dit betekent dat een deel van de contacten plaatsvindt via telefoon of beeldbellen. Zuyderland GGz volgt hiermee de landelijke adviezen van het RIVM op om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

Uw hulpverlener zal informeren naar de aanwezigheid van verkoudheidsgerelateerde klachten. De gesprekken kunnen alleen op locatie plaatsvinden als u geen corona-gerelateerde klachten heeft zoals verkoudheidsklachten. Neem altijd van te voren contact op met ons als u niet naar uw afspraak kunt komen. Daar waar mogelijk kan de afspraak omgezet worden naar een telefonisch contact of naar videobellen.

Sinds 1 oktober is hier nog een dringend advies aan toegevoegd: alle cliënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers wordt dringend verzocht een mondneusmasker te dragen binnen alle openbare gebouwen van onze organisatie. Wij vragen cliënten en bezoekers zelf zorg te dragen voor een (niet-medisch) mondneusmasker. Ook het personeel van Zuyderland draagt tijdens verplaatsingen binnen de openbare gebouwen vanaf nu een mondneusmasker.

In de spreekkamer houden we anderhalve meter afstand. Dan kan het gesprek op een veilige manier plaatsvinden en zijn er geen andere maatregelen als schermen of mondkapjes nodig.

Hoewel we het prettig vinden en wenselijk dat voor u belangrijke anderen kunnen meekomen naar de afspraken, moeten we u voor nu verzoeken om zoveel mogelijk alleen te komen! Of als u kinderen begeleidt, kijk dan wat passend is onder de huidige omstandigheden.

Telefonische afspraken en beeldbelafspraken

Op het moment dat u een afspraak heeft, wordt u gebeld door uw behandelaar op het telefoonnummer dat bij ons geregistreerd staat. Samen met uw behandelaar maakt u afspraken over uw behandeling en wat daarvoor nodig is. Zo kan er online behandeling via het platform Minddistrict worden ingezet.

Groepsbehandelingen zijn weer gestart

Onze groepsbehandelingen, dagbesteding, dagbehandeling, Steunpunt LIV activiteiten vinden plaats in aangepaste vorm. De groepen zijn kleiner, we houden rekening met anderhalve meter afstand en de tijdsduur is meer afgebakend. En daar waar mogelijk blijven we dit combineren met telefonisch contact en beeldbellen.

Bezoek aan de kliniek (inclusief Hostel)

Er is één keer per dag een bezoektijd: of van 17:30 tot 18:30 uur of van 19:00 tot 20:00 uur. Dit in verband met spreiding van bezoek. Per keer mag er één bezoeker langskomen. Kinderen onder de 12 jaar mogen wel extra meekomen. De afspraak maakt u vooraf telefonisch. Als u koortsig bent of verkoudheidsklachten heeft verzoeken wij u om niet op bezoek te komen. Bezoekers melden zich bij aankomst. Wij doen dan een korte check of u corona-gerelateerde klachten heeft. U krijgt dan ook nog verdere informatie over de richtlijnen tijdens het bezoek.

Stel uw vraag

Wij beseffen dat deze maatregelen van alle betrokken partijen veel kunnen vragen. Wij zullen er zoveel mogelijk aan doen om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan uw behandelaar of via het algemeen nummer van Zuyderland GGz: 088-459 93 93.

Hebt u een meer algemene vraag over corona, dan kunt u kijken op www.zuyderland.nl/coronavirus