Ga naar hoofdinhoud

RadioZuyd draait favoriete nummers patiënten tijdens WMTY-dag

07 jun 2021

Zuyderland besteedt ook dit jaar aandacht aan de What Matters To You (WMTY) dag, aanstaande woensdag 9 juni. Een dag waarin we, samen met heel Nederland, aandacht geven aan dat wat er toe doet voor de patiënt. In Zuyderland is dit jaar het thema: ‘Muziek kleurt je dag’. Daarom kunnen patiënten onder meer nummers doorgeven die speciaal zijn voor hen. Ziekenhuisomroep RadioZuyd, dat ook buiten Zuyderland online te beluisteren is, zal ’s middags zoveel mogelijk van deze nummers draaien.

Afgelopen dagen zijn patiënten al in de gelegenheid gesteld om onder andere via kaartjes aan te geven welk liedje voor hen een speciale betekenis heeft en vooral waarom zij er een mooie herinnering aan hebben. Muziek kan voor velen namelijk van grote waarde zijn en personeel in Zuyderland Medisch Centrum probeert vooral daarover het gesprek aan het te gaan met patiënten. De speciale radio-uitzending vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Radio Zuyd is online te beluisteren via internet (www.radiozuyd.nl) of via de patiënten-iPads in Zuyderland. Online verzoekjes doorgeven – bijvoorbeeld via familieleden – mag ook: mail naar persoonsgerichtezorg@zuyderland.nl en Zuyderland probeert jouw verzoek in de uitzending te krijgen!

Live muziek in de hal
Woensdagmorgen is er tevens live muziek te horen in de hal van locatie Heerlen. Zanger Paul van Loo zal tussen 11.00 en 12.00 diverse nummers ten gehore brengen nabij bezoekersrestaurant bij ’t Wevertje.

Sinds 2018
Op initiatief van de STZ-ziekenhuizen is Nederland het 31e land dat zich in 2018 heeft aangesloten bij de internationale What matters to you? dag. STZ is trekker van deze campagne in Nederland en zet zich samen met diverse STZ-ziekenhuizen in om in samenwerking met in- en -externe partners deze dag tot een succes te maken. Vorig jaar deden naast Zuyderland ook het Franciscus Gasthuis & Vlietland, OLVG, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis en Haaglanden Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis mee.