Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve polsoperatie succesvol uitgevoerd in Zuyderland

08 jul 2016

In Zuyderland Medisch Centrum Heerlen is afgelopen week de eerste patiënt met een polsbreuk geholpen via een artroscopisch geassisteerde operatie. Orthopedisch chirurgen prof. dr. Samijo en dr. Walbeehm, die de operatie samen uitvoerden, zijn erg verheugd over de nieuwe techniek en geven aan van plan te zijn nu veel meer patiënten met dit soort operaties te helpen. De aanpak is uniek in onze regio.

Bijzonder is dat gebroken pols door middel van een kijkoperatie zo anatomisch mogelijk wordt hersteld, waarna de breuk wordt vastgezet met plaat en schroeven op de gebruikelijke manier. Belangrijke voordelen zijn onder meer dat het kapsel rondom de pols minder beschadigd raakt tijdens het opereren en bovendien is de genezing beter, zo wijzen ook voorlopige studies uit. ‘Het geeft de mogelijkheid om het gewrichtsvlak van de pols zo goed mogelijk te laten herstellen, met daardoor minder kans op slijtage in de toekomst’ geeft Samijo aan.

Innovatief
De operatie, die niet eerder werd uitgevoerd in Zuyderland, past goed bij de innovatieve ontwikkelingen van de orthopedisch chirurgen in Zuyderland. ‘We zijn constant bezig om te zoeken naar nieuwe technieken, om de resultaten voor onze patiënten nòg beter te maken’, zegt Walbeehm.