Ga naar hoofdinhoud

Update patiëntengegevens

Zuyderland is in april 2021 gestart met een grootschalige update van diverse patiëntdata in onze elektronische patiëntendossiers (EPD). Hiervoor wordt met duizenden (voormalige) patiënten persoonlijk telefonisch contact opgenomen. Op deze manier werken we optimaal aan het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van onze gegevens en maken we de patiëntendossiers helemaal compleet. 

Zo worden onder meer gegevens over de huisarts van een patiënt opnieuw gecontroleerd, maar wordt ook gevraagd naar nieuwe NAW- of contactgegevens. Zo staan er bijvoorbeeld momenteel zo’n 50.000 patiënten dubbel vermeld in ons EPD. Dit zijn personen die vaak met diverse adressen in het systeem voorkomen, maar die we niet aan elkaar kunnen koppelen. Door persoonlijk navraag te doen naar een voormalig adres wordt het mogelijk om ook deze patiëntendata optimaal aan elkaar te verbinden. 

Zuyderland neemt voor deze update in de periode tot en met december dus mogelijk telefonisch contact met u op om uw gegevens te controleren.
Ook de huisartsen in de regio worden separaat geïnformeerd over deze procedure.

Veel gestelde vragen