Ga naar hoofdinhoud
dr. W. van Asten

dr. W. van Asten

Functie:

Klinisch Fysicus

Specialisme:

Algemene Klinische Fysica

Specialisatie:

bouw (inzet van medische technologie bij nieuwbouw en renovatie), coördinerend stralingsdeskundige, investeringscommissie aanschaf dure medische apparaten

Tel. nr polikliniek:

088 - 459 7155

Locatie:

Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Sittard-Geleen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Sinds september 1996 ben ik als klinisch fysicus werkzaam in Zuyderland Medisch Centrum (voorheen Atrium MC). Daarvoor ben ik acht jaar hoofd van de afdeling Vaatfunctie-onderzoek van het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen geweest.

Mijn opleiding Experimentele natuurkunde heb ik gevolgd op de Katholieke universiteit Nijmegen. Daarna heb ik een promotieonderzoek afgerond op de afdeling Medische en Fysiologische Fysica van de Rijksuniversiteit Utrecht. Mijn opleiding tot klinisch fysicus heb ik daarna afgerond in het St. Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Mijn belangrijkste taken binnen het ziekenhuis betreffen het veilig en efficiënt inzetten van medische technologie. Dit omvat advisering bij aanschaf van medische apparatuur, zorgen voor onderhoud en applicatieondersteuning en het borgen van de kwaliteit en veiligheid bij de inzet van medische technologie. Speciale aandacht daarbij krijgt de stralingsbescherming.

Daarnaast ben ik als opleider verantwoordelijk voor de opleiding tot klinisch fysicus in dit ziekenhuis. In 2018 hebben we twee klinisch fysici in opleiding.
Binnen de vakgroep Klinisch Fysica hebben we een portefeuilleverdeling gemaakt waarbij elke klinisch fysicus enkele aandachtsgebieden heeft.

Mijn aandachtsgebieden zijn o.a. het beleid rondom investeringen van medische apparatuur (Investeringscommissie, meerjarenbegroting en aanschaf dure medische apparaten), stralingsbescherming ziekenhuisbreed (ik ben coördinerend stralingsdeskundige van Zuyderland Medisch Centrum) en bouw (inzet van medische technologie bij nieuwbouw en renovatie).

Ook ben ik voorzitter van de vakgroep en volg als zodanig de ontwikkelingen rondom het algemene ziekenhuisbeleid.
Zuyderland heeft mij de gelegenheid gegeven klinische fysica en medische technologie goed op de kaart te zetten waardoor de juiste medische apparatuur veilig ingezet kan worden ten behoeve van de patiëntenzorg.

Team

Algemene Klinische Fysica

Bekijk team
dr. W. van Asten

dr. W. van Asten

Klinisch Fysicus

ir. R.  Berendsen

ir. R. Berendsen

Klinisch Fysicus

dr.ir. M.  Janssen

dr.ir. M. Janssen

Klinisch Fysicus