Ga naar hoofdinhoud
ir. R.  Berendsen

ir. R. Berendsen

Functie:

Klinisch Fysicus

Specialisme:

Algemene Klinische Fysica

Specialisatie:

ICT, medische beeldvorming, stralingshygiëne

Tel. nr polikliniek:

088 - 459 7624

Locatie:

Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Sittard-Geleen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Sinds 2003 ben ik werkzaam als klinisch fysicus in Zuyderland Medisch Centrum. Ik ben gestart in het voormalig Atrium MC en momenteel binnen mijn aandachtsgebieden werkzaam over alle locaties. In 1999 ben ik afgestudeerd in de technische natuurkunde aan de Universiteit Twente op het onderwerp foto-akoestiek. Mijn opleiding tot algemeen klinisch fysicus heb ik genoten in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven.

Mijn aandachtsgebied ligt met name op het vlak van de medische beeldvorming, stralingshygiëne en ICT. Zo ben ik eerste aanspreekpunt voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Radiologie voor onderwerpen als beeldkwaliteit, inzet van medische apparatuur en gebruik van ioniserende straling. Hierbij valt te denken aan het gebruik van MRI, CT en recent digitale PET, maar ook inzet van nieuwe tracers en therapieën zoals gallium en radium. Ook bij het gebruik van medische beelden zoals in PACS en postprocessing software draag ik bij aan optimalisatie vanuit een technisch/fysisch oogpunt.

Kwaliteit van geleverde zorg met aandacht voor veiligheid van patiënt en medewerker zijn voor mij belangrijke aspecten in de uitvoer van mijn werkzaamheden. Naast deze inhoudelijke taken
ben ik tevens afdelingshoofd Medische Technologie en Klinische Fysica en maak in die hoedanigheid onderdeel uit van het managementteam ICMT. Vanuit deze rol draag ik bij aan strategie en visie op het gebiedt van ICMT.

Werken bij Zuyderland biedt mij de mogelijkheid mijn expertise van techniek en fysica toe te passen voor kwalitatieve en veilige zorg, gewaardeerd door collega’s en nauw betrokken bij de afdelingen die ik ondersteun.

Team

Algemene Klinische Fysica

Bekijk team
dr. W. van Asten

dr. W. van Asten

Klinisch Fysicus

ir. R.  Berendsen

ir. R. Berendsen

Klinisch Fysicus

dr.ir. M.  Janssen

dr.ir. M. Janssen

Klinisch Fysicus