Ga naar hoofdinhoud

Vandaag werken aan de zorg van de toekomst

De wereld om ons heen verandert razendsnel en dat geldt ook voor de zorg.

Het is belangrijk voor Zuyderland om goed op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen. Continu verbeteren en vernieuwen, zodat Zuyderland in de toekomst kan blijven voorzien in de beste zorg, zo thuis mogelijk, want dat verdient iedereen!

Hoe draagt het Innovatielab hieraan bij?

Onze zorgprofessionals leveren de zorg voor patiënten en cliënten, en ervaren van dichtbij wat zij meemaken en welke zorgen er leven. Binnen het Innovatielab zijn we ervan overtuigd dat de mensen die voor een probleem staan, ook vaak de sleutel zijn tot de oplossing. Samen met een team van experts van binnen en buiten de organisatie gaan we met onze zorgprofessionals aan de slag met verschillende vraagstukken.

Onze getrainde innovatiecoaches doen dit met passie, een open blik en gezond boerenverstand. We zijn niet bang om te falen maar durven juist nieuwe wegen te bewandelen en kennis te delen. Door te denken maar vooral ook te doen en te proberen, krijgen we steeds meer inzicht en kunnen we mogelijke oplossingen snel toetsen.

Door het onderzoeken van innovatieve ideeën en oplossingen draagt het Innovatielab bij aan het verplaatsen, verbeteren en voorkomen van zorg. Met behulp van slimme digitale oplossingen en data bouwen we aan het Zuyderland van de toekomst. Zo kunnen we de zorg samen stapje voor transformeren.

 

 

Van en voor iedereen

Innoveren doe je niet in je eentje, maar samen met iedereen die een bijdrage kan leveren aan de beste zorg, zo thuis mogelijk. Het verbeteren van de zorg kan niet zonder hulp van onze (zorg)professionals, patiënten en cliënten. Daarbij kijken we over grenzen van afdelingen, ziekenhuis en vakgebied heen.

Zorgpersoneel, management en ondersteunende afdelingen kunnen bij het Innovatielab terecht. Daarnaast deelt het Innovatielab ook actief ervaringen en resultaten uit eerdere innovatieprojecten en. De ervaring van de één, is een eye-opener voor de ander. Samen werken we aan de zorg van (over)morgen!