Ga naar hoofdinhoud

‘De kapsters zijn juweeltjes’

Lees het hele verhaal

Mevrouw Muller-van Haaren en mevrouw Smeets-Hoeberichts

Zorgcentrum Aramis

‘De kapsters zijn juweeltjes’

Een keer per week bezoekt thuiskapster Marly Stevens (links op de foto) de bewoners in Aramis. Haar collega Wendy Hoedemaker helpt haar vandaag. De bewoners van Aramis hebben een psychogeriatrische aandoening (dementie). Mevrouw Muller (95) en mevrouw Smeets (93) komen graag naar de kapster. Zij vinden het belangrijk dat hun haar goed zit.

Marly wast eerst de haren van de dames in een mobiele wasbak. Daarna volgt een knipbeurt en worden de krulspelden ingezet. Marly: ‘Ik ben thuiskapster en werk alleen in zorgcentra. Ons team van 55 collega’s bezoekt wekelijks 50 verschillende zorgcentra in Limburg. De kapsalon waar ik werk heeft zich 20 jaar geleden gespecialiseerd in deze klantengroep. Het is een baan waar ik drie jaar geleden in ben gerold en het bevalt uitstekend. We streven ernaar om altijd dezelfde kapster naar dezelfde zorgcentrum te laten gaan in verband met de herkenbaarheid voor de bewoners. Het voelt goed om de bewoners extra persoonlijke aandacht en warmte te geven. Ze zijn altijd dankbaar. Ik zorg dat het haar goed zit, maak een praatje en we lachen met elkaar.’

Mevrouw Müller (rechts op de foto) vertelt dat ze erg dankbaar is dat de kapster naar haar toe komt. ‘De kapsters zijn juweeltjes. Zij zorgen ervoor dat wij er altijd mooi uitzien. Dat is toch geweldig.’ Mevrouw Smeets kijkt naar mevrouw Muller die naast haar zit en pakt haar hand vast. ‘U bent een vriendelijke dame, dus dan mag u ook wat vrolijker kijken.’ De dames lachen hartelijk naar elkaar en houden elkaars hand vast. Dan is het tijd voor de droogkap en het gesprek valt stil. Door de warmte vallen niet veel later, terwijl ze elkaar nog steeds vasthouden, de oogleden bij beide dames dicht.