Ga naar hoofdinhoud

"Dit werk past heel goed bij mij"

Lees het hele verhaal

Nicole Kösters

Thuiszorg

"Dit werk past heel goed bij mij; ik ervaar een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid"

Nicole Kösters uit Brunssum werkt sinds juni 2020 als wijkverpleegkundige bij Zuyderland Thuiszorg in de wijk Susteren-Nieuwstadt. Terug naar haar roots, want ze komt uit het nabijgelegen dorp Holtum: “Fijn om dat dorpse weer te ervaren! Hier kent iedereen elkaar en letten mensen nog op hun buren.”

Hiervoor heeft ze 11 jaar als verpleegkundige op de afdeling chirurgie in het ziekenhuis gewerkt. Na het afronden van haar HBO-V opleiding, die ze via Zuyderland volgde, was het tijd voor een volgende stap. Deze stap heeft ze genomen bij Zuyderland Thuiszorg: “Dit werk past heel goed bij mij; ik ervaar een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik ben het vaste aanspreekpunt voor een vaste groep cliënten. De dagen zijn heel afwisselend. Zo verricht ik de coördinerende taken in de wijk, draai ik minimaal één dag in de week mee in de routes en bezoek ik nieuwe en bestaande cliënten voor evaluaties en intakes.”

Niet alleen Nicole blijft zich ontwikkelen in haar rol, ook haar wijk groeit: “Ons cliëntenbestand is in deze regio inmiddels zo groot, dat we van twee naar drie wijkteams gaan. Heel fijn, want doordat we het aantal cliënten over meer collega’s verdelen, hebben we weer meer tijd voor zowel cliënten als medewerkers. Op die manier kunnen we de kwaliteit van onze zorg borgen en ontstaat er ruimte om de nieuwe zorgvraag aan te kunnen nemen.”

Zuyderland Thuiszorg levert dagelijks aan ruim 2.900 cliënten zorg, verpleging en begeleiding ‘achter de voordeur’. De wijkteams zijn klein genoeg om een sterk netwerk dichtbij de cliënt te onderhouden en groot genoeg om bij elke zorgvraag continuïteit te bieden. Met 31 wijkteams is Zuyderland Thuiszorg een grote speler in de Westelijke Mijnstreek. En hier komt nu dus weer een nieuw wijkteam bij. Elk team wordt aangestuurd door een wijkverpleegkundige, zoals Nicole, die de spil in de wijk is en samen met de ketenpartners de beste zorg voor de cliënten organiseert.

Snel naar