Eerst bellen naar uw huisarts.
De huisarts of de Huisartsenpost stuurt u zo nodig door naar de afdeling Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch
Centrum. Voor de SEH van Zuyderland Medisch Centrum heeft u altijd een verwijzing nodig van uw eigen huisarts of de
huisartsenpost.
Als u denkt dat u -of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, belt
u het alarmnummer 112 en vraagt u om een ambulance.
Meer informatie: Spoedeisende hulp.
U kunt niet zichzelf aanmelden bij ons. Om gebruik te kunnen maken van geestelijke gezondheidszorg heeft u een verwijzing nodig van een erkende verwijzer. Dat kan in elk geval uw huisarts zijn. In uw zorgverzekeringspolis staat wie verder nog kan verwijzen.
Op basis van de aanmeldgegevens (en soms na contact met de verwijzer voor aanvullende informatie), beoordelen wij of ons aanbod voldoende aansluit op de verwijzing en bij welk team het eerste kennismakingsgesprek het beste kan plaatsvinden. U wordt voor dit eerste gesprek schriftelijk uitgenodigd.
Bent u al bij ons in behandeling en wilt u een afspraak maken of verzetten? Kijk dan op de pagina afspraak maken en contact.
Onze wachttijden verschillen per team en per locatie. Lees ook de uitgebreide informatie over onze wachttijden. Deze informatie wordt maandelijks geactualiseerd.
Als een familielid of iemand in uw omgeving psychiatrische problemen heeft, kan dat heel belastend zijn. U maakt zich zorgen en hebt veel vragen. Over het ziektebeeld en de behandeling, of over de manier waarop u zelf met de problemen kunt omgaan. Misschien bent u niet tevreden over de behandeling of over de manier waarop u daarbij wordt betrokken. Voor al deze zaken kunt u terecht bij de familievertrouwenspersoon.
De familievertrouwenspersoon luistert naar uw kant van het verhaal en geeft antwoord op uw vragen. Ook kan de familievertrouwenspersoon bemiddelen als u het niet eens bent met het behandelteam.
De familievertrouwenspersoon bij Zuyderland GGz locatie is Truus Bijker, telefoonnummer : 06 11 151 132.
De familievertrouwenspersoon is in dienst van de LSFVP en heeft een onafhankelijke positie.
Meer informatie vindt u op de website van de LSFVP.
Voor informatie over klachten kunt u terecht op onze pagina: Een compliment, suggestie of klacht. Meer informatie over een klacht bij verplichte zorg in het kader van de Wet verplichte ggz leest u hier.
Verblijft u bij Zuyderland GGz? Of hebt u te maken met verplichte zorg thuis?
Dan hebt u recht op advies en bijstand van een pvp. De afkorting pvp staat voor patiëntenvertrouwenspersoon. U kunt bij een pvp terecht met vragen en klachten over de zorgverlening. Bijvoorbeeld over de manier waarop met u wordt omgegaan, verplichte medicatie, de hygiëne op de afdeling of vrijheidsbeperkingen. De pvp kent uw rechten en komt voor u op. De ondersteuning van een pvp is gratis. De pvp is niet in dienst van Zuyderland GGz, maar van de onafhankelijke Stichting PVP.
De pvp voor onze organisatie is Jeanne van der Leij.
U kunt haar bereiken op telefoonnummer 06 – 22911532 of via email j.vd.leij@pvp.nl
Meer informatie kunt u lezen in deze folder.
Het kwaliteitsstatuut maakt inzichtelijk hoe Zuyderland GGz gepaste zorg aan u levert. We geven in ons kwaliteitsstatuut aan hoe processen lopen en kwaliteit geborgd wordt, zodat uw behandelproces soepel verloopt. Hierbij speelt uw regiebehandelaar een belangrijke rol. Ons kwaliteitsstatuut is opgesteld aan de hand van het landelijk vastgestelde model kwaliteitsstatuut GGz. Ons Kwaliteitsstatuut.