Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Speld 2019 feestelijk uitgereikt

16 mei 2019

Tijdens twee feestelijke bijeenkomsten zijn de winnaars van de Zuyderland Speld 2019 bekend gemaakt. De speld voor Medisch Centrum werd gewonnen door ChunYu Wong (vaatchirurg i.o.). Yvonne Knops (verzorgende IG/verpleegkundige in opleiding van Lemborgh) ontving het gewilde sieraad voor het organisatieonderdeel ‘Care’

De twee winnaars ontvingen het sieraad, bloemen en een cheque ter waarde van €2500,- Het geld wordt besteed aan nog onvervulde wensen die de cliënten- en patiëntenzorg vanuit hun eigen team of afdeling naar een nog hoger plan tillen.

Maandag 13 mei werd de Zuyderland speld voor ‘Care’ uitgereikt in het nieuwe kantoorpand aan de Parklaan in Sittard. Yvonne Knops (verzorgende IG en op momenteel in opleiding tot verpleegkundige in Lemborgh) kreeg uit 1953 stemmen uiteindelijk de voorkeur. Yvonne wordt gezien als het zonnetje in huis: vriendelijk, vrolijk en oprecht. Zowel collega’s als de cliënten kunnen altijd op haar rekenen. Ze is een kartrekker voor belevingsgerichte zorg betreft en wordt door collega’s getypeerd als een echte Florence Nightingale. En er is nog iets bijzonders aan Yvonne, want haar echtgenoot Wil Krijgsman won vorig jaar de Zuyderland Speld! Daarmee is het eerste Zuyderland Speld-echtpaar een feit.

Op woensdag 15 mei was Zuyderland Medisch Centrum aan de beurt. De belangrijkste prijs was voor ChunYu Wong, vaatchirurg in opleiding. ChunYu is pas sinds enkele maanden Zuyderlander. Het heeft hem geen enkele moeite gekost om hier te aarden. Zijn werk is zijn passie en dat komt vooral door  de samenwerking met zijn collega’s van de afdelingen (poli)chirurgie en zijn collega artsen van alle specialismen. Het verschil maken zit voor ChunYu in aandacht, humor en interesse in de ander. Hij wordt omschreven als een positieve spring in het veld met het hart op de juiste plek.

De andere genomineerde kandidaten ontvingen elk een cheque ter waarde van 500 euro.

Care:
– Esther Huijsmans (Jeugdverpleegkundige JGZ)
– Rüdi Stams (Coach belevingsgerichte zorg Glana)
– Bellinda Swakhoven (Assistente dagbesteding Glana)
– Willemien Custers (Verpleegkundige Transmuraal ThuiszorgTeam Zuyderland Thuiszorg)
– Ivonne Aalbregt (Verpleegkundige Zuyderland Thuiszorg)
– Mandy Smeets (ZorgCoordinator De Eghte) 

Medisch Centrum:
– Chantal Grijsbach (soc.psychisch verpleegkundige GGz)
– Mirjam van der Mark (teamleider afdeling Oncologie Oost 51-53)
– Joyce Lemmens (gespecialiseerd verpleegkundige afdeling Oncologie)
– Yvonne Ubaghs (gesp. Verpleegkundige afdeling Neurologie)