Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland ontvangt Vaat- en Spataderkeurmerk 2017

22 sep 2017

De Hart&Vaatgroep heeft aan Zuyderland zowel het Vaatkeurmerk 2017 als het Spataderkeurmerk 2017 uitgereikt. Het vormt een waardering voor iedereen binnen Zuyderland die zich inzet voor de kwaliteit van onze vaat- en spataderzorg. Anderzijds helpt het keurmerk ook om vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars te laten zien dat Zuyderland Medisch Centrum een ziekenhuis is waar goede zorg wordt aangeboden.

Vaatkeurmerk
De Hart&Vaatgroep reikt het Vaatkeurmerk 2017 jaarlijks uit. Dit jaar voldeden 77 ziekenhuislocaties aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie. Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden), aneurysma en halsslagadervernauwing. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden. Op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kun je zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2017 hebben ontvangen.

Spataderkeurmerk
Met het Spataderkeurmerk wil de Hart&Vaatgroep bijdragen aan goede kwaliteit van behandeling van spataders in Nederland. 158 locaties van ziekenhuizen en behandelcentra kregen het keurmerk, dat gebaseerd is op nieuwe actuele gegevens die de ziekenhuizen via het Transparantieportaal openbaar hebben gemaakt. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Bekijk de lijst met ziekenhuizen en zorginstellingen die het Spataderkeurmerk 2017 hebben hier.