Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland GGz loopt Socialrun tegen stigma

21 sep 2017

Bijna is het zover! Team Zuyderland GGz gaat voor de eerste keer meedoen aan de non-stop estafetteloop Socialrun! Vrijdag vertrekken onze collega’s aan het begin van de middag naar Soest, waar de start en finish is.

De Socialrun is de langste estafetteloop van Nederland. Van 22 tot 24 september 2017 lopen verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders 555 kilometer in 48 uur met als doel openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor 5 euro. Eén loper rent de afstand van bijna twee marathons! Het vergt moed en doorzettingsvermogen om de non-stop-estafette te volbrengen. Mensen met een psychische aandoening moeten dit vaak dagelijks opbrengen om hun plek in de maatschappij te verdedigen

Team GGz
De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. Medewerkers van Zuyderland GGz zijn maandenlang bezig geweest met een pittige voorbereidingstraining. ‘Want we willen goed voor de dag komen’, was steeds hun motto. Bijzonder is dat in het team van Zuyderland medewerkers èn cliënten samen rennen.

‘Wij willen nogmaals alle sponsors, familieleden, vrienden, collega’s, kortom iedereen bedanken die heeft bijgedragen!’, schrijft het team, dat uit 25 mannnen en vrouwen bestaat, op hun Facebookpagina. ‘Dankzij jullie kunnen we meedoen (en #meedoeniswinnen!) en kunnen er ook mooie projecten tegen stigma worden gesubsidieerd!’

Volg hun acties via de speciale Facebook-pagina! www.facebook.com/TeamZuyderlandGGZ

In de media
Maandagavond waren Bas Ickenroth en zijn collega Ellen Hendriks en tussen 20.30 en 21.00 te horen bij Start Radio over Socialrun, stigma en Team Zuyderland.