Ga naar hoofdinhoud

Website over nieuwbouw Glana

27 mrt 2017

Zoals eind vorig jaar al bekend werd, wil Zuyderland in 2017 starten met de voorbereidingen voor de bouw van een aantal kleinschalige woonvormen in Geleen-Zuid bij zorgcentrum Glana. De nieuwbouw bevindt zich momenteel in de plan- en voorbereidingsfase. Vanaf nu is er ook een website in de lucht om alle vorderingen te volgen.

De eerste werkzaamheden zijn de gas en stroomaansluitingen toekomstbestendig te maken. De volgende stap is de sloop van het ketelhuis om plaats te maken voor tijdelijke parkeerplaatsen in de tweede helft van 2017. Hierna kan pas worden gestart met de bouw van zes groepswoningen in het park (2018).

De volgende fase zijn de diverse verhuizingen en sloop van het huidige gebouw Odilia. Als dit allemaal klaar is wordt het centraal gebied rondom gebouw St. Jansgeleen uitgebreid en aangepast. Mogelijk worden daarna het aantal groepswoningen in het park nog uitgebreid met nog eens vier groepswoningen tot totaal tien groepswoningen.

De voorzieningen in het park bestaan uit vijf groepswoningen waar twee maal zes cliënten gaan wonen en daarnaast nog een groepswoning waar drie maal zes cliënten gaan wonen. Er is veel contact met buiten, maar ook voldoende privacy. Er komen vier grote parkeerplaatsen op het terrein. Die moeten plaats aan bieden aan 285 personenauto’s.

Om medewerkers, omwonenden, bewoners en familie goed van de bouw op de hoogte te houden, is er een speciale website gelanceerd: www.zuyderland.nl/nieuwbouwglana