Ga naar hoofdinhoud

Uitstekende score voor Zuyderland Thuiszorg bij Inspectiebezoek

22 aug 2017

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft sinds begin dit jaar haar toezicht op de thuiszorg vernieuwd. Ook Zuyderland Thuiszorg kreeg bezoek van de IGZ. En met positief gevolg: met een uitstekende score werd het inspectiebezoek voltooid.

Twee wijkteams, Sittard Centrum en Sanderbout, werden door de inspectie bezocht. Daarbij is gelet op de thema’s ‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg’, ‘veiligheid’, ‘professionaliteit van de wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit’. Tijdens het tweedaagse bezoek voerden inspecteurs gesprekken met medewerkers, vergezelden ze verpleegkundigen en verzorgenden op de route, en spraken ze met cliënten en mantelzorgers over hoe zij de zorg ervaren.

Resultaten
De vijf thema’s zijn ingedeeld in vijftien normen, met een scoreschaal van slecht-onvoldoende-voldoende en goed. Met veertien keer ‘goed’ en één keer voldoende maakte Zuyderland Thuiszorg een uitstekende beurt. Vier thema’s leverden zelfs de maximale score op. De inspectie gaf de complimenten over de transparantie in de organisatie, de enorme kundigheid van de wijkverpleegkundigen en de bewuste inzet van ketenpartners en mantelzorgers om onze cliënten zo lang mogelijk zélf in regie te houden. Ingrid van der Veld, directeur Thuiszorg bij Zuyderland, is trots. ‘Het is een geweldig rapport. Het geeft de onverwachte ruimte om te genieten van alle kleine successen die we in ons grote verandertraject inmiddels hebben geboekt. Continu streven naar verbetering, maar vooral ook stil staan bij dit succes voor Zuyderland Thuiszorg.’

Bekijk hier het rapport van de IGZ.