Ga naar hoofdinhoud

Twee nominaties voor Zuyderland bij nieuwe capaciteitsmanagement-awards

27 nov 2017

Zuyderland scoort goed als het gaat om op een innovatieve en impactvolle wijze bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg. En dat wordt gezien! Zuyderland is genomineerd voor twee van de zogenaamde ‘Capacity Management Awards 2017’, die dit jaar voor het eerst uitgereikt worden.

Op 7 december worden deze awards tijdens de ‘Capacity Management Summit’ uitgereikt aan ziekenhuizen die zich het meest verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van integraal capaciteitsmanagement. Daarbij gaat het om het hele zorgproces van poli tot en met ontslag.  Afgelopen week zijn de genomineerde ziekenhuizen bekend gemaakt. Zuyderland is genomineerd in twee categorieën: categorie Best Hospital en de categorie Best Practice.

De nominatie voor de Best Hospital Award is met name toe te schrijven aan het traject dat Zuyderland momenteel doorloopt met Cap Flow, waarin integraal capaciteitsmanagement optimaal in de praktijk kan worden gebracht. De nominatie voor de Best Practice Award is behaald vanwege de succesvolle opzet van het Borstcentrum Zuyd, waarbij ook vanuit het oogpunt van integraal capaciteitsmanagement is gehandeld.  Het is vrij uniek hoe de recourses  binnen het Borstcentrum optimaal rondom één patiëntengroep is georganiseerd. Tijdens de Capacity Management Summit op 7 december, zal Zuyderland een korte pitch houden tegenover de vakjury.