Ga naar hoofdinhoud

Themabijeenkomst over artrose van heup en knie

15 apr 2019

Op woensdag 8 mei houdt Zuyderland een themabijeenkomst over artrose van heup en knie. Met name de preventie en conservatieve behandeling staan hierin centraal. Deelname is gratis, maar wel dien je je even aan te melden.

Artrose is in de volksmond slijtage van gewrichten: het is de meest voorkomende chronische aandoening aan het bewegingsapparaat. Het kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn plaatsen waarin het vaker voorkomt, zoals nek, onderrug, knieën,heupen, handen en voeten. De aandoening komt ook relatief vaak voor: ongeveer één miljoen mensen in Nederland hebben artrose met wisselende klachten.

Slijtage kun je niet helemaal voorkomen maar je kunt veel doen om je gewrichten gezond te houden. Tijdens deze bijeenkomst wordt naast klachten en behandelings-mogelijkheden, ingegaan op wat je zelf kunt doen om verergering te voorkomen. Protheses bij artrose komen in een andere bijeenkomst aan bod (zie www.zuyderland.nl/themabijeenkomsten).

Patrick Deckers, orthopedisch chirurg, en Foek Phaipraphan, fysiotherapeut bij Sportho, zijn de sprekers op deze avond.

Aanvang is om 19.00 uur, einde rond 21.30 uur. Ontvangs tmet koffie, thee en vlaai vanaf 18.30uur.

Locatie
Zuyderland Medisch Centrum, Locatie Heerlen. Parkeren kan (voor eigen rekening)in de parkeergarage.Volg de bewegwijzering naar het Auditorium, 2everdieping

Meer informatie vind je op www.zuyderland.nl/themabijeenkomsten

Aanmelden kan via 088-4597031 of themabijeenkomst@zuyderland.nl