Ga naar hoofdinhoud

Raad van Toezicht Zuyderland vernieuwd

19 jan 2018

De Raad van Toezicht van Zuyderland is vernieuwd. Vijf leden zijn afgelopen jaar vertrokken en Leon Frissen, Rosa Jansen, Jos van Lange, David Voetelink en Frank Willems zijn in het afgelopen half jaar toegetreden tot de Raad van Toezicht (RvT) Zuyderland. De nieuwe RvT bestaat met ingang van 1 januari 2018 uit acht leden.

Leon Frissen is momenteel waarnemend burgemeester in Schinnen. Frissen was tussen 2001 en 2005 burgemeester in Horst aan de Maas. Van 2005 tot 2011 bekleedde hij de functie van commissaris van de Koningin (Gouverneur) in de provincie Limburg.

Rosa Jansen is voorzitter van de Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling. Jansen was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) en voorzitter van het College van Bestuur van het Studiecentrum Rechtspleging (SSR), dat de opleidingen voor rechters, officieren van justitie en hun ondersteuning verzorgt. Formeel is zij als senior rechter nog steeds verbonden aan de Rechtbank Midden-Nederland.

Jos van Lange is de voormalige CEO en CFRO van Rabo Vastgoedgroep. Daarvoor was hij directeur van Rabobank Nederland. Hij is momenteel als professioneel toezichthouder onder meer voorzitter van de Audit Commissie van het Stichtingsbestuur van Tilburg University, Board Member en voorzitter Audit, Risk & Compliance Committee van de retailbank NMB in Tanzania en voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBF/toezichthouder goede doelen.

David Voetelink, registeraccountant, is sedert 2013 lid van de Raad van Bestuur en CFO van het Erasmus Medisch Centrum. Voetelink was van 1981 tot 2013 werkzaam bij KPMG waarvan vanaf 2000 als voorzitter KPMG Health Care. In die hoedanigheid is hij actief geweest voor een groot aantal gezondheidszorg- en non-profitorganisaties.

Frank Willems is cardioloog in het ziekenhuis Rijnstate te Arnhem. Willems is in 2003 gepromoveerd. Speciale aandachtsgebieden van hem zijn hartfalen en cardio-research. Willems is daarnaast directeur Cardio-Research Arnhem BV en voorzitter Bestuur Coöperatie Medisch Specialisten Rijnstate (CMSR).

Voorzitter Jac Verhaegen van de Raad van Toezicht van Zuyderland is zeer verheugd met de nieuwe leden.