Ga naar hoofdinhoud

Nieuw kantoorgebouw Zuyderland in stadshart Sittard

02 apr 2019

Per 1 april heeft Zuyderland een nieuw kantoorgebouw aan de Parklaan 10 in Sittard in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie zijn staf- en ondersteuningsfuncties van de verschillende bedrijven van onze care-tak (Zuyderland Zorg) gevestigd in één gebouw. Het gaat om zo’n 150 medewerkers die voorheen verspreid gehuisvest waren op diverse plekken in de Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren.

Het concentreren van de medewerkers van Zuyderland Zorgcentra, Thuiszorg, Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en Huishoudelijke Hulp in het stadshart van Sittard, vormt unieke kansen om de samenwerking en integratie binnen de care-tak van Zuyderland verder te optimaliseren.

Medewerkers die op de Parklaan werken, komen van vier verschillende locaties. Het gaat om de locatie van Zorgservice in Susteren, de locatie van de Huishoudelijke Hulp in Sittard, staf & ondersteuning van Zuyderland Thuiszorg, Zorgcentra en JGZ in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen (op de Zorgboulevard N) en de afdeling opleidingen van Zuyderland Zorgcentra die in zorgcentrum Lemborgh gehuisvest waren. Ook de Verpleegkundige en Verzorgende Advies Raad (VAR) en de Ondernemingsraden van de verschillende bedrijven zijn nu gevestigd in de Parklaan.

Het gebouw aan de Parklaan bood eerder onderdak aan het voormalige Waterschap Roer & Overmaas. Zuyderland heeft het gebouw niet gekocht, maar huurt het van de nieuwe eigenaar. Het gebouw is opgeknapt en eigentijds ingericht om er optimaal te kunnen werken.

Mooi detail: op de plek van het kantoorgebouw (nummer 10, 6131 KG Sittard) , stond vroeger het geboortehuis ‘Villa Zomerlust’ van Toon Hermans. Een inspirerende plek in een prachtige parkomgeving.