Ga naar hoofdinhoud

Medewerkers Zuyderland Kerkrade openen ‘hun’ nieuwe locatie

13 sep 2018

In het bijzijn van de medewerkers van Zuyderland Kerkrade en andere genodigden is woensdagmiddag de gerenoveerde Zuyderlandlocatie officieel geopend. Sinds 25 juni zijn alle poliklinieken en de dagbehandeling van verschillende specialismen, ondergebracht op een mooie, moderne plek.

Nel Klompmakers, van Psychologie & Psychiatrie en al jaren werkzaam op locatie Kerkrade, verrichte samen met David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur, de openingshandeling. ‘Ik ben trots op dit stukje Zuyderland’, aldus een enthousiaste David. ‘Mijn dank gaat uit naar de medewerkers en medisch specialisten, die ook tijdens de renovatie in dit gebouw zijn blijven werken. En dat geldt ook voor alle Kerkradenaren die hier als patiënt zijn blijven komen. Bedankt voor jullie geduld!’

Kijkje op de nieuwe locatie
Behalve David Jongen gaven ook Jos Som (burgemeester Kerkrade) en Hessel Meijer (Wyckerveste) een korte speech. Ook de Kerkraadse zanger en toneelspeler Jack Vinders liet bij de opening op ludieke manier van zich horen (zie foto). Vervolgens kregen medewerkers de kans om alle andere genodigden hun nieuwe werkplekken te laten zien, hetgeen op veel enthousiaste reacties kon rekenen.

Live-uitzending
Zuyderland verzorgde ter plekke een live-uitzending, die zowel via Facebook als Instagram te volgen was. Je kunt deze op de Facebook-pagina van Zuyderland of onder dit bericht terugkijken. Medewerkers van de locatie werd na afloop als bedankje nog een etentje aangeboden in het theater van Kerkrade.

Eerste steen
David Jongen sprak aan het eind zijn dank uit aan de gemeente voor het oppakken van de Center Court ontwikkeling als speerpunt. ’Wij hebben de eerste steen van enkele miljoenen gelegd. Daar mag het niet bij blijven. Ik hoop dan ook dat ons kleine sjpitaal over enkele jaren bloeit in een prachtige Center Court omgeving.’

Meer informatie over Zuyderland Medisch Centrum Kerkrade is te vinden op zuyderland.nl/kerkrade.