Ga naar hoofdinhoud

MDL-arts Eric Keulen stapt op de fiets voor getroffen zorgmedewerkers

22 mei 2020

Vanuit het UMC Utrecht is het initiatief ‘Helden in de Zorg’ opgezet. Hiermee wordt geld ingezameld voor zorgmedewerkers in Nederland die door COVID-19 zijn uitgevallen, of – bij overlijden – voor hun nabestaanden. Ook via de zogenaamde Heldenride – een virtuele fietstocht van 500 of 1000km – wordt er geld ingezameld voor dit initiatief. Onze MDL-arts Eric Keulen is een van de ruim 700 deelnemers.

‘De tijd vliegt voorbij’, zegt Eric, ‘en we zijn maar nog net aan de tweede helft tegen COVID-19 begonnen. Helaas hebben ook in Nederland al enkele zorgmedewerkers die vooraan stonden, het contact met COVID-19 niet overleefd. Dat dreef mij om mee te doen aan dit mooie initiatief.’

Fietsen in je eigen omgeving

Alle deelnemers leggen de fietstocht individueel af in de nabije omgeving. Ze registreren hun fietstocht via de smartphone-app Strava. De gefietste kilometers kunnen vervolgens via de website geupload worden. Alle gereden kilometers tellen mee voor de virtuele ‘Ronde van Nederland’. Vervolgens kun je deelnemers ook sponsoren via de website heldenride.nl. Zo ook Eric: hij is te vinden onder de noemer Eric Keulen MDL-arts.

Per 1 juni start er een tweede peloton. Om zelf deel te nemen kun je je inschrijven op www.heldenride.nl.