Ga naar hoofdinhoud

Interactieve route tijdens e-healthweek op locatie Sittard-Geleen

18 jan 2018

Meneer Pienter heeft een gebroken been en moet naar het ziekenhuis. Hoe gaat dat in zijn werk, langs welke dokter moet hij en krijgt hij ook gips? In het kader van de landelijke e-healthweek kunnen kinderen tussen de 4 en 7 jaar op een interactieve manier ervaren wat er gebeurt als je gevallen bent of een ongeluk hebt gehad.

Van 20 t/m 26 januari wordt voor de tweede keer de landelijk e-healthweek georganiseerd: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Zuyderland zet deze week in op de allerjongsten onder ons.

Interactieve route
Samen met hun ouders kunnen kinderen een een interactieve route lopen op onze locatie in Sittard-Geleen. Door afbeeldingen op de daarvoor bestemde posters te scannen met de telefoon, verschijnen er korte animaties, afgestemd op kinderen. Het verhaaltje gaat over meneer Pienter die een gebroken been heeft.

Download nu alvast de app ‘Zapper’ en laat jouw kinderen op deze manier  spelenderwijs ‘enge’ onderwerpen goed begrijpen.