Ga naar hoofdinhoud

Centralisatie verpleegafdeling Kindergeneeskunde in Heerlen

20 feb 2018

Zuyderland centraliseert de verpleegafdeling Kindergeneeskunde op vrijdag 23 februari in Heerlen. De poliklinische faciliteiten en de beide afdelingen Dagverpleging blijven op de huidige locaties voorhanden.

Vanaf woensdag 21 februari worden kinderen met een verdenking van een ziekenhuisopname doorverwezen naar Heerlen. Aanstaande vrijdag is de nieuwe afdeling volledig in gebruik. De verpleegafdeling Kindergeneeskunde is ingericht op de 13e en 14e etage. De afdeling is afgelopen jaar gerenoveerd en heringericht met éénpersoonskamers en rooming-in faciliteiten voor ouders.

Overgangsperiode
Uiteraard wordt deze overgang zorgvuldig uitgevoerd. Daarom blijft er na de klinische centralisatie voorlopig een assistent-kinderarts en een kinderarts voor spoedgevallen bereikbaar op locatie Sittard-Geleen. Hierdoor is directe en adequate opvang te allen tijde mogelijk. Een ziekenhuisopname vindt echter alleen nog plaats in Heerlen.

Veelgestelde vragen
Stel, mijn kind heeft een gebroken arm. Kan ik dan nog terecht in Sittard-Geleen? Bekijk deze en andere veelgestelde vragen op een speciale pagina over deze centralisatie.