Ga naar hoofdinhoud

Tim Sigterman wint Van Berckelprijs 2017

10 nov 2017

Tijdens het Wenckebach Symposium 2017 is vrijdagmiddag de Van Berckelprijs uitgereikt aan Tim Sigterman, eerder arts-onderzoeker bij Zuyderland.

De prijs, die ieder jaar wordt uitgereikt tijdens dit symposium in Kerkrade, ging naar Sigterman voor zijn artikel ‘Loss of kidney function in patients with critical limb ischemia treated endovascularly or surgically’ (Journal of Vascular Surgery, 2016). Dat was in samenwerking met Lars  Bolt, Attila Krasznai, Maarten Snoeijs, Roel Heijboer, Geert-Willem Schurink, and Lee Bouwman.

Nierfunctieschade
Uit het proefschrift waar Sigterman in september van dit jaar op promoveerde, bleek dat mensen die gedotterd worden voor etalagebenen meer nierfunctieschade oplopen dan mensen die daarvoor looptherapie krijgen. Ook is aangetoond dat 1 op de 8 patiënten (13%) acute nierschade oploopt als gevolg van een dotterbehandeling waarbij contrastvloeistof wordt gebruikt.

27e editie
Het Wenckebach Symposium, speciaal bedoeld voor huisartsen en medisch specialisten uit de regio, wordt vandaag, vrijdag 10 november, voor de 27e keer georganiseerd. De Vue bioscoop naast het Parkstad Limburg Stadion, eerder JT Bioscoop, was voor de vierde keer het toneel van het event. Niet alleen de voordrachten maken deel uit van het programma, ook tijdens deze editie staan de diverse interessante workshops centraal.