Ga naar hoofdinhoud

‘3 goede vragen’ nu in heel Zuyderland

07 jul 2017

Nadat er eerder dit jaar al een pilot plaatsvond van ‘3 goede vragen’, gaat het project nu uitgerold worden over heel Zuyderland! 3 goede vragen is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en Federatie Medisch Specialisten. De campagne is in het leven geroepen om u te helpen bij het gesprek met uw zorgverlener én om de dialoog tussen u en de zorgverlener te verbeteren.

Poliklinieken zijn enthousiast en gaan nu starten, op een laagdrempelige manier. De polikliniek Longziekten neemt hierbij de aftrap en startte op maandag 10 juli (op beide locaties) met het uitdelen van folders, kaartjes die aanwezig zijn in de wachtruimte en posters.

Het initiatief ‘3 goede vragen’ is onderdeel van Beslist Samen. Zuyderland is geselecteerd om deel te nemen aan het project, waarvoor subsidie is toegewezen. Het doel is ondersteuning; om met de patiënt Samen Beslissen toe te passen (bij minimaal 24 zorgprocessen in 12 ziekenhuizen), om zodoende gezamenlijke besluitvorming te versnellen.

3 goede vragen
Eén van de drie projecten die vallen onder Beslist Samen, is dus ‘3 goede vragen’ (naast het Dialoogmodel en Patiënt + Keuzehulp Gynaecologie). In februari heeft er een pilot 3 goede vragen plaatsgevonden op poli Orthopedie en ook het Borstcentrum is er mee gestart.

 

Lees ook:
Zuyderland doet mee met campagne ‘3 goede vragen’